Produktfilter Produktfilter

Utepeis

Finn en utepeis som dekker dine behov!

Vi nordmenn har en ekstra forkjærlighet for å sitte ute og kose oss i frisk luft og naturlige omgivelser. Med en utepeis kan utendørskosen fortsette, selv når det går mot kaldere tider. Etterspørselen for utepeis har de siste årene økt, noe som har resultert i utallige gode og smarte løsninger for ildsteder til utendørs bruk. Hos Varmeøkonomi har vi høy kompetanse på totalløsninger innen ildsteder til ditt hjem.

Vedovn eller utepeis

For din utepeis kan du velge en mer tradisjonell vedovn. Disse er perfekte å bruke til grilling på sene sommerkvelder, eller til varme og bålkos utover vinterhalvåret. Den siste tiden har det også blitt populært å bruke biopeisen som utepeis. Disse er særlig brukt på hoteller, restauranter og kafeer. Disse er av høy kvalitet, og kan derfor trygt stå på hele døgnet. Til tross for at det finnes egne biopeiser til utendørs bruk, er det viktig å beskytte dem mot snø og regn for å bevare produktet lengst mulig.

Befaring

Før du bestemmer deg for hvilken type utepeis du ønsker kan du be vårt personale om en befaring. Sammen ser vi på muligheter og skreddersyr den løsningen som passer ditt uteområde best. Befaring kan du be om her.

Montering

Selv ved ferdige løsninger av utepeiser er det viktig at monteringen gjøres riktig. Våre ansatte i varmeøkonomi er sertifiserte montører og sørger for at ildstedet blir satt opp riktig i henhold til både sikkerhet og regelverk. Tjenesten vår inkluderer levering av produkt og utfylt kontrollskjema etter utført arbeid.

Strenge krav til utepeis

Utepeisene har utviklet seg mye de siste årene. De gamle variantene har begrensninger når det gjelder ekstrautstyr, og forbrukere forventer mer i dag enn for noen år siden. Blant annet lager produsentene ofte utepeisene i nøytrale materialer som passer inn i de fleste miljøer. De kommer også med utstyr som gnistfanger, hjul, håndtak, grillrist, grillspyd, stekepanne og askeskuff.

Til tross for at en vanlig utepeis av normal størrelse ikke regnes som byggverk, er det likevel noen vilkår som må overholdes. Brannbestemmelsene sier blant annet at ovnen må være plassert minst tre meter fra brennbar husvegg. Det kan også være lurt å snakke med naboene dersom du skal bygge en større utepeis. Det er ingen formelle krav til nabovarsel, men det kan være fint å si ifra på forhånd om potensiell røyk og lukt som kan påvirke dem.

Rimelige løsninger

En utepeis i dag trenger ikke være en massiv variant i mur og steinblokker. Det har kommet mange praktiske varianter, som enkelt kan flyttes rundt på i hagen. Produsentene har også lagt større fokus på design. Dermed kan du få en utepeis som passer akkurat din bolig og stil. Mange av de nye utepeisene er også rimelige, og kan enkelt settes opp på egenhånd. Utepeisen kan plasseres på verandaen, ved inngangspartiet eller ute i hagen.

Ta kontakt med oss for et prisoverslag på din utepeis.

3 990 .-
4 990 .-
Spar 20%
4 295 .- 3 436 .-
10 100 .-