Peisovn

Spar 28%
12 529 .- 8 990 .-
Legg til i ønskeliste
25 500 .-
Legg til i ønskeliste
27 900 .-
Legg til i ønskeliste
25 500 .-
Legg til i ønskeliste
22 979 .-
Legg til i ønskeliste
20 889 .-
Legg til i ønskeliste
19 900 .-
Legg til i ønskeliste
Spar 33%
29 689 .- 19 990 .-
Legg til i ønskeliste
Spar 33%
29 689 .- 19 990 .-
Legg til i ønskeliste
15 939 .-
Legg til i ønskeliste
34 639 .-
Legg til i ønskeliste
27 300 .-
Legg til i ønskeliste
25 200 .-
Legg til i ønskeliste
Spar 36%
17 039 .- 10 990 .-
Legg til i ønskeliste
23 639 .-
Legg til i ønskeliste
22 500 .-
Legg til i ønskeliste
24 900 .-
Legg til i ønskeliste
27 300 .-
Legg til i ønskeliste
20 400 .-
Legg til i ønskeliste

En peisovn kan gjøre mye i et hjem, både for oppvarming og for stemningen. En peisovn er ofte husets midtpunkt og er som regel montert i det rommet som du oppholder deg mest i.

Kontakt oss i dag!

Hos Varmeøkonomi tilbyr vi en rekke unike peisovner i forskjellige størrelser, form og farger. En peisovn er en del av husets interiør, og vi forstår viktigheten av å finne den rette som passer inn i ditt hjem. Har du spørsmål om montering eller behøver du tips og råd til hvilken du burde velge, er vi veldig behjelpelige med begge deler.

Dette bør du tenke på når du skal velge ildsted

Selv om design ofte er en viktig faktor for mange, finnes det også andre punkter du bør tenke over når du skal velge den riktige peisen for deg og din familie.

Fordelen med dagens ovner er at alle nye varianter skal være rentbrennende. Det vil si at brennkammeret får tilførsel av oppvarmet såkalt sekundærluft. Dette betyr at dersom du fyrer riktig, vil opptil 90% av partikler og gasser forbrennes, noe som betyr et renere inneklima.

I dag kommer de fleste peisovner i ulike materialer som stålplater, kleberstein, støpejern, betong eller kakler. Mange ovner kombinerer også kleberstein med noen av disse materialene i innrammingen får å kunne magasinere varmen. Du bør derfor tenke på hva slags materiale du ønsker at din peisovn skal bestå av.

Du bør også tenke på om du ønsker sideglass, hvilken størrelse du skal gå for og hvor ovnen skal stå plassert. Plasseringen kan nemlig sette noen restriksjoner.

Stort utvalg

Hos Varmeøkonomi har vi et stort utvalg av peisovner fra ulike leverandører . Vi har blant annet produkter fra:

  • Jøtul
  • Dovre
  • ILD
  • Nordpeis
  • Scan

Hver av disse leverandørene har ulike modeller, silk at du kan få en ovn tilpasset det utseendet og varmeeffekten du ønsker.

Bør du gå for en annen type ildsted?

For noen kan det være mulig å benytte seg av andre typer ildsteder enn peisovn. Mulighetene avhenger av hvor i huset ildstedet skal være plassert, og hvor mye plass du ønsker at det skal ta.

Er du usikker på hva du bør velge og hva som er rett for ditt hjem kan du ta kontakt med Varmeøkonomi. Vi kan også være behjelpelige med befaring slik at vi sammen kan undersøke og komme frem til gode alternativer for deg.

Vedlikehold av peisovn

Det anbefales på generelt grunnlag å rengjøre både peis og skorstein jevnlig. Du må ha godt innsyn i tilstanden til peisen din. En ren ovn gir bedre innsyn til flammene, og sørger for at brenselet brenner bedre og renere. Det reduserer også risikoen for sotbrann som kan skade skorsteinen, og man får et ildsted som holder seg lengre.

Det anbefales at man minst en gang i året tar ut hvelv og brennplater, og kontrollerer standarden på disse. Undersøk også om det har kommet skader på skakerist og fyrbunn. Husk at innvendige deler av peisen er bruksvare og skal byttes ut etter hvert.

Samtidig ser vi også en tendens til at mange tømmer peisen eller ovnen for aske alt for ofte. Det er faktisk hensiktsmessig å la det ligge igjen et lag aske på bunnen av ildstedet. Asken isolerer og beskytter bunnen av ovnen og gulvet under mot den sterke varmen fra bålet. I tillegg er det ofte lettere å få fyr på en peis hvor det ligger igjen kullrester fra tidligere bruk.

Hvor ofte du må rengjøre ildstedet avhenger av hvordan og hvor ofte den blir brukt. Sørg for at pakningene rundt glasset og døren er i orden, og undersøk om de må erstattes.

Feiing av skorstein og ildsted

Feiervesenet opplyser at alle ildsteder skal feies minimum hvert fjerde år. Dersom man observerer at det dannes mer sot enn det som er normalt i skorsteinen, må feiing og tilsyn være hyppigere. Det er huseierens plikt å tilrettelegge for feiing. Sett frem stige og ha feierluken lett tilgjengelig når feieren kommer.

Det er viktig å opprettholde en ren peis og skorstein for miljøvennlig forbrenning. Ildsteder som ikke er rentbrennende, produserer vesentlig mer sot enn moderne og rentbrennende vedovner.

Velkommen til Varmeøkonomi i Vestfold!